Ďas na citronu
Suroviny
- 30 g Škrob jemný kukuřičný gustin
- 50 ml Voda pitná
- 120 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Citrony
- 1 ks Rýže dušená
- 1 ks Citronová kůra
- 6 ks Chilli paprička
- 2 ks Citronová šťáva
- 4 stroužek Česnek
- 4 plátek Mořský ďas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 139 mg
- Vláknina 4239.5 mg
- Vitamín A 4239.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí plátky obalíme ve škrobu a osmažíme na wok pánvi na oleji. Poté je vyjmeme a udržujeme teplé. Do woku dáme čtyři prolisované stroužky česneku a chilli papričky na plátky na dvě minuty. Pak vložíme cukr, šťávu, kůru a vodu. Omáčku přivedeme k varu a povaříme dvě minuty.
-
2
Rybu polijeme omáčkou a podáváme ji s rýží a plátky citronu.