Sladkokyselá paprika s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 365.7 mg
  • Vláknina 4981 mg
  • Vitamín A 4981 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky nejprve omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata rovněž omyjeme, slupku křížem nakrojíme a na chvíli vložíme do vroucí vody. Po vyjmutí slupky oloupeme a rajčata nakrájíme na dílky.

  • 2

    Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a lístky nasekáme najemno.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a zeleninu osmahneme. Přidáme rýžové víno a sójovou omáčku. Potom necháme v pánvi na chvíli táhnout. Pokrm osladíme a dochutíme koriandrem, zázvorem a mletým anýzem. Takto upravený pokrm ihned servírujeme.

Komentáře k receptu