Zmrazený tvarohový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 31 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 203.9 mg
- Draslík 78.3 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a třeme do pěny. Potom po lžičkách přidáváme vlažné mléko. Směs vložíme do kastrolu a na plotně prohříváme do zhoustnutí - nesmíme vařit.
-
2
Kastrol odstavíme z plotny a přidáme želatinu rozpuštěnou ve 2 lžícíh vody. Dobře zamícháme a směs necháme prochladnout.
-
3
Tvaroh smícháme s mlékem a rumem, našleháme a po částech přidáváme prochladlou směs.
-
4
Tvarohovým krémem naplníme formu vymazanou olejem a necháme několik hodin v mrazáku.
-
5
Zmrazený krém podáváme ozdobený ovocem nebo šlehačkou.