Zmrazený tvarohový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 150 g Tvaroh jemný
  • 120 g Cukr krupice
  • 15 g Želatina
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Rum
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 203.9 mg
  • Draslík 78.3 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a třeme do pěny. Potom po lžičkách přidáváme vlažné mléko. Směs vložíme do kastrolu a na plotně prohříváme do zhoustnutí - nesmíme vařit.

  • 2

    Kastrol odstavíme z plotny a přidáme želatinu rozpuštěnou ve 2 lžícíh vody. Dobře zamícháme a směs necháme prochladnout.

  • 3

    Tvaroh smícháme s mlékem a rumem, našleháme a po částech přidáváme prochladlou směs.

  • 4

    Tvarohovým krémem naplníme formu vymazanou olejem a necháme několik hodin v mrazáku.

  • 5

    Zmrazený krém podáváme ozdobený ovocem nebo šlehačkou.

Komentáře k receptu