Květák s hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 861.7 mg
- Vláknina 10850 mg
- Vitamín A 10850 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
-
2
Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z květáku a podusíme doměkka.
-
3
Podušenou hlívu smícháme s růžičkami květáku, dochutíme vegetou a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pečeme 20-25 minut.
-
4
Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně (nebo v mléce) a dopečeme dozlatova.