Květák s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 100 ml Smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 861.7 mg
  • Vláknina 10850 mg
  • Vitamín A 10850 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.

  • 2

    Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z květáku a podusíme doměkka.

  • 3

    Podušenou hlívu smícháme s růžičkami květáku, dochutíme vegetou a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pečeme 20-25 minut.

  • 4

    Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně (nebo v mléce) a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu