Hovězí tataráčky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 250 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Tabasco
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 518 mg
  • Vláknina 9012.3 mg
  • Vitamín A 9012.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem, zalijeme vodou a cca 10min povaříme. Necháme vychladnout, poté je i s vodou, šťávou z poloviny citronu, lžičkou oleje a několika kapkami tabasca rozmixujeme na hladký krém.

  • 2

    Jarní cibulku, petrželku, tymián, majoránku, pažitku a slité kapary nakrájíme nadrobno a vše promícháme s masem nakrájeným najemno. Ochutíme solí, worcesterskou omáčkou, 2 lžícemi oleje a šťávou z poloviny citronu.

  • 3

    Ze směsi vytvarujeme kuličky, rozdělíme na talíře a podáváme s mrkvovým krémem a čerstvým salátem.

Komentáře k receptu