Noky s pórkem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Pórek
  • 50 g Slanina vepřová
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 20 g Houby sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šalvěj čerstvá
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 905.4 mg
  • Vláknina 11948.6 mg
  • Vitamín A 11948.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nejprve uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme na vál vysypaný moukou. Ochutíme solí, rozklepneme vejce, přidáme 150g mouky, 2 lžíce strouhaného parmazánu, promícháme a vytvoříme noky. Každý z nich jemně zploštíme vidličkou.

  • 2

    Mezitím necháme houby minimálně půl hodiny namáčet ve vlažné vodě.

  • 3

    Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a na lžíci rozpáleného oleje 5-6min orestujeme.

  • 4

    Houby nakrájíme na drobno, slaninu na kolečka a společně orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Po 2min přidáme pórek, zalijeme 300ml vody, ochutíme solí a cca 15min povaříme.

  • 5

    Odstavíme a obsah hrnce krátce promixujeme do mírně krémové konzistence.

  • 6

    Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou k povrchu, slijeme. Nasypeme do hrnce a se 3 lžícemi másla a několika lístky šalvěje krátce prohřejeme.

  • 7

    Hotové noky podáváme teplé, s pórkovo-hříbkovou omáčkou, posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu