Pizza se steakem, šalotkou a modrým sýrem
Suroviny
- 40 g Sýr Niva (Rokfór)
- 50 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Mozzarella
- 450 g Pšeničná mouka hladká chlebová
- 150 g Hovězí steak libový
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1.5 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Droždí sušené
- 2 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Šalotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1750 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 528 mg
- Vláknina 5273 mg
- Vitamín A 5273 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl a půl lžičky olivového oleje. Přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme vypracovat těsto.
-
2
Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata spaříme a oloupeme je. Spolu s nasekaným stroužkem česneku, lžičkou olivového oleje, solí a pepřem je dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
-
3
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a každý díl vyválíme do placky. Každou placku potřeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky. Na to nasypeme většinu mozarelly, přidáme na jemno nasekanou šalotku a na tenké plátky nakrájené hovězí maso. Přidáme i špenát a nahoru přijde niva a zbytek mozarelly.
-
4
Nyní si necháme předehřát troubu na 220 °C. Mezitím nám těsto znovu vykyne.
-
5
Pečeme 12-15 minut.