Kdoulové želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 106.6 mg
- Vláknina 470 mg
- Vitamín A 470 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme kilogram kdoulí, vyřízneme jádřince a kdoule rozkrájíme na kousky. Kdoule vsypeme do hrnce a zamícháme do nich šťávu z jednoho citronu. Dolijeme vodou, uvedeme do varu a asi 20 minut zvolna vaříme. Kdoule scedíme, rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme cukr a vaříme dalších 20 minut za neustálého míchání. Když je směs dostatečně hustá, naběračkou ji přeneseme do formy o průměru 25 cm, vysypané cukrem. Směs ve formě rozetřeme ji tak, aby tvořila vrstvu asi 2,5 cm silnou. Želé necháme do druhého dne odležet a pak je rozkrájíme na tvary dle naší fantazie.