Penne s mozzarelou a bazalkovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Ořechy Kešu
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 400 g Penne rigate
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Mozzarella
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1101 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 255.3 mg
  • Vláknina 1655.3 mg
  • Vitamín A 1655.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme (cca 4 lžíce vody si odložíme) a necháme okapat.

  • 2

    Kešu oříšky opražíme na suché pánvi, omytá cherry rajčata rozpůlíme, mozarellu nakrájíme na drobné kostičky.

  • 3

    Na bazalkovou pastu pokrájíme lístky bazalky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na kousky, parmazán nastrouháme a vše spolu se solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou pastu.

  • 4

    Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s pastou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, vlijeme 2 lžíce odložené vody, přidáme polovinu těstovin a polovinu pasty, promícháme a přidáme polovinu rajčat.

  • 5

    Těstoviny podáváme posypané mozarellou a kešu oříšky.

Komentáře k receptu