Hovězí polévka pro malé děti
Suroviny
- 170 g Hovězí maso přední
- 100 g Mrkev kořen
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 160 g Brambory
- 300 ml Voda pitná
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 26.4 mg
- Draslík 511.4 mg
- Vláknina 6559.8 mg
- Vitamín A 6559.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hovězí maso vložíme do většího kastrólku, zalijeme ho vodou, přidáme nové koření, malý bobkový list a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso pomalu vaříme hodinu. Voda by měla jen probublávat.
-
2
Mezitím oloupeme cibuli s česnekem. Mrkev, celer, petržel a brammbory oloupeme a omyjeme. Snítku petrželové, celerové a tymiánové natě omyjeme pod tekoucí vodou. Malé rajče si vložíme do vroucí vody na 30 sekund, pak ho schladíme a oloupeme. Z rozkrojeného rajčete vydlabeme semínka.
-
3
Po hodině vaření k masu přidáme všechnu zeleninu, kterou pokrájíme na menší kusy, přidáme i bylinky a polévku pod pokličkou budeme pomalu vařit dalších 90 minut.
-
4
Uvařené maso pokrájíme na kousky, z polévky vyjeme koření s bobkovým listem a vše i s vývarem rozmixujeme na pyré. Čerstvou polévku podáváme dítěti teplou, ostatní porce si po vychlazení dáme do malých kelímků a zamrazíme je.