Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Petržel kořen
  • 100 g Hrách žlutý
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.28 ks Cuketa
  • 0.34 ks Kuřecí prsa
  • 8 ks Bazalka
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Šunka schwarzwaldská
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 10.9 mg
  • Draslík 397.3 mg
  • Vláknina 9813.5 mg
  • Vitamín A 9813.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách zhruba na hodinu namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.

  • 2

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Z citronu nastrouháme kůru.

  • 4

    V hlubokém kastrole na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zeleninu a smažíme za častého míchání asi 5 minut. Poté přidáme větvičku rozmarýnu, sůl, pepř, scezený hrách, podlijeme polovinou vývaru, zamícháme a vaříme zhruba 25 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.

  • 5

    Uvařený hrách v mixeru rozmixujeme, přidáme citronovou kůru, olivový olej a dále mixujeme. Ochutíme solí a pepřem a podle potřeby případně přilijeme vývar a znovu chvíli mixujeme.

  • 6

    Než se uvaří hrách, připravíme kuřecí prsa. Omyjeme je, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Na každá plátek dáme 2 lístky omyté bazalky, stočíme a zabalíme do dvou plátků šunky. Proti rozbalení propícháme plátky špejlí.

  • 7

    Závitky prudce opečeme na slunečnicovém oleji spolu s větvičkami rozmarýnu. Usmažené závitky přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 8 – 10 minut.

  • 8

    Jako přílohu připravíme cuketu. Omyjeme ji, osušíme, odkrojíme oba konce a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Osolené a opepřené plátky opékáme z obou stran na oleji, až zezlátnou.

  • 9

    Před podáváním závitky zbavíme špejlí, každý závitek rozkrojíme.

Komentáře k receptu