Pečená kachna na broskvích
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 1000 g Kachna domácí
- 2 ks Broskve
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 cl Martell cognac
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- 0.47 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 128 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 688.8 mg
- Vláknina 6074.7 mg
- Vitamín A 6074.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme.
-
2
Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
-
3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
-
4
Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
-
5
Omyjeme a oloupeme broskve, rozpůlíme je a odstraníme pecky. Jednu z broskví potom nakrájíme na díly a druhou broskev rozmixujeme v mixéru.
-
6
Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.
-
7
K vypečené šťávě přidáme rozmixovanou broskev, koňak a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Vložíme lžíci zeleného pepře.
-
8
Rozmixujeme kachní játra, přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Druhou broskev rozkrájenou na dílky opečeme na másle a přidáme do omáčky.
-
9
Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.