Mléčná polévka z pastináku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 200 g Jablka
  • 450 g Pastinák
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 237.2 mg
  • Vláknina 11166.5 mg
  • Vitamín A 11166.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 311.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pastinák očistíme a nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vmícháme kmín, sůl a pepř, pastinák a jablko. Chvilku smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Do hotové polévky vmícháme ohřáté mléko, polévku rozmixujeme dohladka a prohřejeme. Podáváme s petrželovou natí a lžící zakysané smetany.

Komentáře k receptu