Olivová tapenáda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 35 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 60.6 mg
- Vláknina 5290 mg
- Vitamín A 5290 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru vložíme černé vypeckované olivy, oloupaný česnek, sardelová očka, kapary, přilijeme olivový olej a opepříme. Rozmixujeme dohladka, přendáme do misky a metlou nebo ručním šlehačem šleháme tak dlouho, dokud se suroviny úplně nespojí s olejem.
-
2
Ve Francii tapenádu používají jako dresink k zelenině nebo jako pomazánku na bílý chléb.