Nákyp z kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Drůbeží maso pečené
  • 50 g Šunka drůbeží
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Estragon
  • 10 g Citronová kůra
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Olej olivový
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 449.1 mg
  • Draslík 357 mg
  • Vláknina 2192.5 mg
  • Vitamín A 2192.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme vývar a pár minut povaříme a odstavíme. Do chladnoucí omáčky vmícháme smetanu se žloutky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Pečené kuřecí maso a šunku rozmixujeme a vmícháme do hotové omáčky. Přidáme nasekaný estragon, citronovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymazanou zapékací mísu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.

Komentáře k receptu