Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem
Suroviny
- 375 g Kuskus
- 200 g Fazole červené
- 375 ml Vývar zeleninový
- 120 ml Pomerančová šťáva
- 75 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1325 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 60 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 189.2 mg
- Draslík 840.8 mg
- Vláknina 12793.2 mg
- Vitamín A 12793.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hladkou pastu rozmixujeme kardamomová semínka, prolisovaný česnek, 1 lžíci čerstvého oregana a 60 ml oleje, vlijeme pomerančovou šťávu a promícháme.
-
2
Čtyři mladá naporcovaná kuřata rozložíme do větší mísy a zalijeme marinádou, překryjeme alobalem a v chladu necháme 2-3 hodiny marinovat.
-
3
Připravená kuřata naskládáme na rošt pekáče, dosolíme a opepříme a v troubě zahřáté na 200°C pečeme 30-40 minut, běhen pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou.
-
4
Na kuskusový salát si připravíme kuskus uvařený v zeleninovém vývaru, blanšírované fazolky, kolečka červené cibulky, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, citronovou šťávu a vše promícháme.
-
5
Opečená mladá kuřata podáváme s kuskusovým salátem.