Ořechová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 300 g Ořechy vlašské
  • 150 g Tuk
  • 25 g Tuk
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 120 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Mléko polotučné sušené
  • 50 g Čokoláda na vaření
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1886 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 341 mg
  • Draslík 369.5 mg
  • Vláknina 11216 mg
  • Vitamín A 11216 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 170.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme náplně. Ztužený tuk necháme změknout, utřeme ho s cukrem, přidáme sušené mléko a vypracujeme hladkou hmotu, kterou zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v chladničce.

  • 2

    Ořechovou náplň připravíme rozpuštěním másla, do kterého zamícháme umleté ořechy, cukr a mléko. Vymícháme hladkou hmotu a necháme vychladnout.

  • 3

    V míse utřeme žloutky s cukrem a postupně zašleháme horkou vodu. Do vzniklé pěny vmícháme kakao a mouku a na závěr pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 5 minut.

  • 4

    Těsto vyjmeme z trouby, posypeme lehce hladkou moukou a překlopíme na vál. Opatrně sloupneme pečící papír a těsto zakapeme rumem, potřeme rozmíchanou zavařeninou a ořechovou náplní.

  • 5

    Mléčnou náplň rozválíme na placku mezi 2 kusy fólie. Placku položíme na ořechovou náplň, těsto srolujeme a přelijeme polevou.

  • 6

    Polevu připravíme ve vodní lázni. Rozpustíme ztužený tuk, máslo a čokoládu a za stálého míchání umícháme hladkou polevu.

Komentáře k receptu