Polévka s houbami a těstovinovou rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 375 g Houby čerstvé
  • 125 g Těstovinová rýže
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 hrnek Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1045 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1642 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 552.7 mg
  • Vláknina 7469.8 mg
  • Vitamín A 7469.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 108.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle při nízké teplotě orestujeme. Poté přidáme na tenké plátky nakrájené houby a asi 5min podusíme. Několik plátků hub si odložíme na dozdobení.

  • 2

    Přilijeme kuřecí vývar a několik minut provaříme.

  • 3

    Mezitím uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži al dente a scedíme.

  • 4

    Vývar s houbami necháme trochu vychladnout, rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, vmícháme těst. rýži a smetanu a prohřejeme.

  • 5

    Dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek, dozdobíme zbylými plátky hub a podáváme.

Komentáře k receptu