Sladkokyselá zelenina s burákovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 400 g Mrkev kořen
  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Ocet rýžový
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 243 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 507 mg
  • Vláknina 13810.8 mg
  • Vitamín A 13810.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku a mrkev oloupeme, papriku očistíme a omyjeme a vše nakrájíme na tenké proužky. Okurku odložíme, papriku a mrkev necháme blanšírovat cca 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté scedíme, prudce zchladíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupeme česnek, cibuli a zázvor a nakrájíme na kousky. Vložíme do mixéru, přidáme oříšky, cukr a kurkumu a rozmixujeme na kaši. Přemístíme do hrnce, smícháme s rýžovým octem, vodou, 2 lžičkami soli a zahřejeme. Přidáme mrkev, papriku a okurku. Přivedeme k varu a zakryté cca 5 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem a necháme trochu vychladnout. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu