Lososová pěna v křenové omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Salát ledový
  • 250 ml Losos ve vlastní šťávě
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Okurky
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Želatina
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Dressing francouzký
  • 3 polévková lžíce Omáčka k masu křenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 293.8 mg
  • Vláknina 2998.8 mg
  • Vitamín A 2998.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vezmeme polovinu okurky, nakrájíme na kostičky a naložíme do francouského dresinku. Poté oloupeme druhou polovinu okurky a nákrájíme na silnější kolečka. V rendlíku uvaříme vodu a vhodíme na 5 minut nakrájená kolečka okurky. Poté okurky vyjmeme, necháme okapat a osušit.

  • 2

    Do vařící vody vložíme rozpuštěnou a dobře rozmíchanou želatinu. Vedle v mističce rozmixujeme lososa i se šťávou z konzervy, přidáme předem uvařenou okurku s majonézou a rozpuštěnou želatinou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Vše důkladně promixujeme.

  • 3

    Přidáme pokrájenou okurku a opatrně vetřeme vychlazenou a našlehanou šlehačku.

  • 4

    Poté vypláchneme vodou formu, nalijeme do ní lososí směs a dáme do lednice ztuhnout. Poté směs vyklopíme na servírovací tácek a navrch ozdobíme střídavě plátky rajčete a citronu a kousky salátu. Lososa přelijeme křenovou omačkou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu