Paštika z černých oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 25 g Strouhanka
  • 225 g Olivy černé
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 12 plátek Veka
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 61 mg
  • Vláknina 6169.3 mg
  • Vitamín A 6169.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekáme na hrubo olivy a smícháme s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a kůrou, měkkým sýrem a strouhankou. Směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme.

  • 2

    Paštiku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a necháme několik hodin v lednici, aby se zvýraznily chutě.

  • 3

    Pokud ji chceme podávat jako zákusek k nápojům, použijeme kolečka pečiva, která osmažíme po obou stranách ve směsi másla a olivového oleje do zlatohněda a necháme okapat.

  • 4

    Poté každé kolečko potřeme paštikou, ozdobíme proužkem citronu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu