Krůtí paštika s jablky a pórkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 500 g Krůtí stehna
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Pórek
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Džem brusinkový
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 183 mg
  • Draslík 796.5 mg
  • Vláknina 10724.5 mg
  • Vitamín A 10724.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí stehna omyjeme, zbavíme kůže a vykostíme. Potom maso nakrájíme na malé kousky, s 1 dl smetany rozmixujeme a vložíme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, 1 lžíci bílého vína, 1,5 dl smetany, 1 lžíci piniových oříšků, 1 lžíci petrželky kudrnky a vše dobře promícháme.

  • 2

    Očištěný pórek krátce (1 minutu) povaříme v mírně osolené vodě, poté ho vyjmeme, zchladíme a podélně rozpůlíme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na měsíčky.

  • 3

    Formu na paštiku vyložíme alobalem, dáme na dno rozkrojený pórek, na něj položíme 1/2 masové směsi, na kterou rozložíme 1/2 jablek, vlašské ořechy, zakryjeme je druhou polovinou masové směsi, kterou pokryjeme druhou polovinou jablek a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch paštiky zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 160 °C přibližně 50 minut.

  • 4

    Upečenou paštiku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme a dáme do chladničky uležet na 12 hodin.

  • 5

    Paštiku druhý den nakrájíme a podáváme ji s brusinkovým džemem.

Komentáře k receptu