Lusková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 46 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 141 mg
- Draslík 704.1 mg
- Vláknina 18341.1 mg
- Vitamín A 18341.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou dáme vařit lusky.
-
2
Mezitím si připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
-
3
Když jsou lusky asi po 15 minutách uvařené, vodu z nich nalijeme do připravené jíšky. Přimícháme mléko, sůl, muškátový květ a pepř. Vaříme dalších 15 minut.
-
4
Do vařené polévky přidáme připravené nakrájené lusky a smetanu.
-
5
Za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
-
6
Poté celou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.