Vitello tonnato

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 900 g Telecí ledviny
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 40 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 474.2 mg
  • Draslík 387 mg
  • Vláknina 1522.6 mg
  • Vitamín A 1522.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso potřeme olejem, přidáme pepř, sůl a vložíme na pekáč. Můžeme přikrýt alobalem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 230 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 1,5 hodiny. Upečené maso necháme zcela vychladnout, šťávu slijeme a odložíme.

  • 2

    Vejce rozmixujeme společně se lžící citronové šťávy a špetkou soli. Olej z tuňáka doplníme olivovým olejem na 300 ml a za stálého míchání přidáváme po kapkách do našlehaných vajec, dokud nevznikne hladká majonéza. Vmixujeme tuňáka a případně ještě dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Vmícháme šťávu odlitou z masa. Omáčka musí být tekutá.

  • 3

    Maso pokrájíme na velmi tenké plátky. Část masa rozložíme na talíř, přelijeme připravenou omáčkou a stejným způsobem vrstvíme i zbývající plátky. Skončíme vrstvou omáčky, přikryjeme a vložíme na noc do lednice.

  • 4

    Pokrm obložíme rozpůlenými vypeckovanými a okapanými kapary, špetkou nakrájené petrželky a stroužky citronu.

Komentáře k receptu