Bramborová polévka s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1250 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 730 mg
- Vláknina 10554.8 mg
- Vitamín A 10554.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém olivovém oleji za stálého míchání restujeme kostičky brambor spolu s cibulí. Po pěti minutách opékání přidáme omytou a na růžičky nakrájenou brokolici a vše zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem, můžeme použít i vývar z kostky.
-
2
Když začne polévka vřít, zasypeme jí nastrouhanou Nivou, přiklopíme a na mírném ohni vaříme, dokud nejsou brambory měkké, asi 25 min.
-
3
Takto připravenou polévku rozmixujeme ručním mixérem do hladka a pro zjemnění vmícháme smetanu.
-
4
Na závěr dochutíme špetkou soli, pepře a sladké papriky.
-
5
Podáváme v hlubokých talířích nebo miskách, můžeme ozdobit růžičkou brokolice a troškou sladké papriky.