Kdoulový dezert

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Cukr krupice
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 kávová lžička Tresť pomerančová
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.5 l Víno jablečné
  • 1 kg Švestky
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 419.2 mg
  • Vláknina 8281.8 mg
  • Vitamín A 8281.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kdoule oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Společně s moštem nebo jablečným vínem a cukrem je dáme do tlakového hrnce a vaříme 15-20 minut.

  • 2

    Pak kdoule rozmixujeme na kaši a ochutíme citronovou šťávou, pomerančovou esencí a nastrouhanou pomerančovou kůrou.

  • 3

    Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do ní zakysanou smetanu.

  • 4

    Podáváme společně s kdoulovým kompotem.

Komentáře k receptu