Zlaté ranečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1359 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 115 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 162.2 mg
- Draslík 689.1 mg
- Vláknina 10128.2 mg
- Vitamín A 10128.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 16.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru nebo robotu ušleháme garnáty (případně kuře nebo vepřové maso) na jemnou pastu. V misce tuto masovou pastu smícháme s nasekanými oříšky kotvice, kolečky naťové cibulky, česnekem, ústřicovou omáčkou, bílým pepřem a solí.
-
2
Ranečky můžeme ovázat snítkami cibulky. Proto cibulovou nať nakrájíme na tenké proužky a vybereme nejdelší z nich. Ponoříme je na 5 minut do vroucí vody, aby změkly. Poté je vyjmeme, osušíme a odložíme na papírový ubrousek.
-
3
V malém kastrolku utvoříme hladkou směs z mouky a studené vody. Směs zahříváme na ohni, dokud nezhoustne. Na stůl si připravíme rýžové "papíry". Do středu každého z nich dáme 2 lžičky masové směsi, potřeme těstíčkem z vody a mouky, papír zabalíme do ranečku, převážeme proužky z cibulové natě. Připravené ranečky pokládáme na pomoučený podnos.
-
4
V pánvi wok rozpálíme na středně teplém ohni olej - asi 8 cm. Pro zjištění stupně rozpálení oleje do pánve vhodíme kousek rýžového papíru. Olej nesmí být příliš vřelý, protože by se ranečky smažily příliš zprudka a byly by tvrdé. Poté smažíme ranečky asi 10 minut tak, že přes volné cípy, které nejsou v oleji ponořené, přeléváme vroucí olej. Usmažené ranečky vyjmeme perforovanou naběračkou a položíme na papírový ubrousek, aby se odmastily. Uchováváme v přikryté nádobě, aby rychle nevychladly.
-
5
Podáváme s chilli omáčkou na pokapání.