Slepičí frikasé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 80 ml Víno bílé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Slepice
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4088 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 199 g
  • Sodík 1387 mg
  • Bílkoviny 490 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2678.6 mg
  • Draslík 4028.5 mg
  • Vláknina 2902.4 mg
  • Vitamín A 2902.4 mg
  • Vitamín B6 8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 164.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Doměkka uvaříme v litru slané vodě slepici a necháme ve vývaru vychladnout.

  • 2

    Stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na větší kostičky.

  • 3

    Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, kterou rozředíme 500ml slepičího vývaru a povaříme.

  • 4

    Vmícháme žloutky, smetanu, víno a citrónovou šťávu a kůru.

  • 5

    Přidáme nakrájené maso, prohřejeme, ale nevaříme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

  • 6

    Slepičí frikasé podáváme s rýží, vařenými brambory, květákem a chřestem.

Komentáře k receptu