Hovězí se špenátem na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 350 g Brambory
  • 230 g Špenát listový čerstvý
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 150 ml Voda pitná
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 803.9 mg
  • Vláknina 8842.5 mg
  • Vitamín A 8842.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve umixujeme omáčky, 20 ml oleje, pepř, dva stroužky česneku a cukr na pastu. Maso nakrájíme na plátky a potřeme ho pastou z obou stran. Tak ho necháme nejméně tři hodiny marinovat v ledničce.

  • 2

    Poté maso opékáme asi čtyři minuty na oleji ve wok pánvi.

  • 3

    Opečené maso pokrájíme na kostky a přivedeme ve wok pánvi k varu spolu s marinádou, kostičkami brambor a vodou. Po osmi minutách vmícháme nakrájené jarní cibulky a listy špenátu.

Komentáře k receptu