Hovězí se špenátem na česneku
Suroviny
- 400 g Hovězí maso zadní
- 350 g Brambory
- 230 g Špenát listový čerstvý
- 40 ml Omáčka sójová
- 40 ml Omáčka rybí
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 150 ml Voda pitná
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 803.9 mg
- Vláknina 8842.5 mg
- Vitamín A 8842.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve umixujeme omáčky, 20 ml oleje, pepř, dva stroužky česneku a cukr na pastu. Maso nakrájíme na plátky a potřeme ho pastou z obou stran. Tak ho necháme nejméně tři hodiny marinovat v ledničce.
-
2
Poté maso opékáme asi čtyři minuty na oleji ve wok pánvi.
-
3
Opečené maso pokrájíme na kostky a přivedeme ve wok pánvi k varu spolu s marinádou, kostičkami brambor a vodou. Po osmi minutách vmícháme nakrájené jarní cibulky a listy špenátu.