Rýžová kaše pro krémové polévky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 9 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 107.3 mg
- Vláknina 4275 mg
- Vitamín A 4275 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko přivedeme k varu, přidáme cibuli, do které jsme zapíchli 2 hřebíčky, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, tymián a 1 bobkový list. Přisypeme rýži, promícháme a vaříme 20 minut.
-
2
Hrnec odstavíme, vyjmeme bobkový list, cibuli s hřebíčkem a všechno ostatní rozmixujeme. Nakonec vmícháme smetanu.
-
3
Tato kaše slouží jako základ pro krémové polévky.