Telecí bochánky s čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Čekanka
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 plátek Citrony
  • 12 plátek Telecí svíčková
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 222.2 mg
  • Vláknina 6263.3 mg
  • Vitamín A 6263.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové listy vložíme do nádoby, přidáme plátek citronu, 10ml oleje a zalijeme vroucí vodou. Namáčíme cca 6min, poté slijeme a listy zprudka 6-8min orestujeme na rozpálené pánvi. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Na jednotlivé plátky telecího masa rozložíme asi 3/4 množství čekanky, každý srolujeme do tvaru bochánku a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem okraji listů dolů.

  • 3

    Potřeme olejem a pečeme cca 8-10min v troubě předehřáté na 180C.

  • 4

    Na každý talíř navrstvíme 3 kopečky zbylé čekanky, na ně rozdělíme telecí bochánky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu