Rýžové nudle s paprikou, česnekem a korejskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle rýžové
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 6 ks Koriandr čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 347 mg
  • Vláknina 5820 mg
  • Vitamín A 5820 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat na sítě.

  • 2

    Papriky očistíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Koriandr propláchneme a lístky nakrájíme na jemné nudličky.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme papriky a koriandr. Poté přimícháme rýžové nudle, ochutíme rybí omáčkou, medem a octem.

  • 4

    Promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu