Kuře na bílém víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 100 g Kuřecí šunka vařená
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 584.1 mg
  • Vláknina 504.5 mg
  • Vitamín A 504.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 dílů.

  • 2

    Do 3,5l nádoby vlijeme olej, přidáme na kostky nakrájenou vařenou šunku a v mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 4 minuty.

  • 3

    Potom přidáme porce kuřete, přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Promícháme a vaříme při plném výkonu 7 minut.

  • 4

    Výkon snížíme na polovinu a vaříme ještě 15 minut, aby maso bylo měkké. V polovině vaření zamícháme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu