Biryani s kešu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Brambory rané
  • 225 g Hrášek
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 10 g Zázvor mletý
  • 65 g Kari pasta
  • 500 g Rýže Basmati
  • 250 g Řecký jogurt
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 6 ks Kardamom
  • 3 ks Anýz celý
  • 2 ks Skořice celá
  • 2 špetka Šafrán
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 4.7 mg
  • Draslík 973 mg
  • Vláknina 39561.2 mg
  • Vitamín A 39561.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme podle návodu.

  • 2

    Brambory nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na růžičky.

  • 3

    Cibuli rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Smažíme je 8 minut, poté přidáme zázvor a další dvě minuty smažíme. Vmícháme kari pastu a celá koření a po minutě i brambory a květák. Zalijeme vodou a 7 minut dusíme.

  • 4

    Vmícháme jogurt, sůl a hrášek.

  • 5

    Šafrán smícháme se 3 lžícemi horké vody (například z rýže) a dobře promícháme. Toto přidáme ke slité rýži a dobře promícháme.

  • 6

    Kešu opečeme nasucho v pánvi.

  • 7

    Do pekáčku dáme šafránovou rýži, na to kari směs, kešu a pečeme 45 minut na 180 °C.

  • 8

    Podáváme posypané koriandrem.

Komentáře k receptu