Závin

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Jablka
  • 50 g Hrozinky
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1007 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 248.1 mg
  • Vláknina 12240.5 mg
  • Vitamín A 12240.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto.

  • 3

    Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu