Vdolky s tvarohovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Marmeláda višňová
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 42 g Droždí
  • 100 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kakao instantní - Granko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 69.7 mg
  • Draslík 239 mg
  • Vláknina 4951.8 mg
  • Vitamín A 4951.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí v misce utřeme s cukrem, přidáme mouku, vlažné mléko, umícháme a necháme na teple vykynout.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, sůl a cukr, ve vlahém mléce rozmíchané vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě pod utěrkou kynout.

  • 3

    Tvarohovou nádivku připravíme zpracováním všech surovin ve šlehači.

  • 4

    Z vykynutého těsta tvarujeme vdolky, které na horkém oleji smažíme z obou stran dozlatova.

  • 5

    Usmažené vdolky necháme na ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme potřené marmeládou, tvarohovou náplní, ozdobíme lžící ušlehané smetany a posypeme lžičkou granka.

Komentáře k receptu