Zeleninový hrnec s bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 20 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Šunka drůbeží
  • 100 g Rajčata loupaná celá
  • 100 g Fazolové lusky mražené
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 469.9 mg
  • Vláknina 9093.1 mg
  • Vitamín A 9093.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábané brambory nakrájíme na silnější plátky a povaříme asi 15 minut.

  • 2

    V kastrolu na olivovém oleji zprudka orestujeme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nasekaný česnek a fazolky. Zalijeme loupanými nakrájenými rajčaty a dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.

  • 3

    Do pekáčku rozložíme brambory, zalijeme připravenou směsí z kastrolu a dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka.

Komentáře k receptu