Warning: unlink(/var/www/clients/client0/web2/web/system/storage/cache/cache.catalog.language.1732798839): No such file or directory in /var/www/clients/client0/web2/web/system/library/cache/file.php on line 87 Hovězí špízy Turgloff | Receptarium.cz

Hovězí špízy Turgloff

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 200 g Cibule
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Sůl celerová
  • 2 špetka Sůl estragonová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 976.8 mg
  • Vláknina 9804.5 mg
  • Vitamín A 9804.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 139.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, zrníček zbavená rajčata rozmačkáme a zvolna podusíme na pánvi spolu s rozdrceným česnekem. Směs mírně osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso, očištěné papriky a cibule nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehly.

  • 3

    Připravené špízy opékáme v troubě pod grilem asi 10 minut.

  • 4

    Před podáváním maso a zeleninu stáhneme z jehle, pokapeme citronovou šťávou a osolíme celerovou a estragonovou solí.

  • 5

    Na každý talíř nalijeme trochu rajčatovo-česnekové omáčky.

  • 6

    Pokrm podáváme ozdobený nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu