Chlebové dalamánky Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 32 g Droždí
  • 10 g Sůl
  • 5 g Kmín drcený
  • 2 g Cukr krupice
  • 10 g Sůl hrubozrnná
  • 5 krajíc Chléb konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2483 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 153.7 mg
  • Vláknina 5745 mg
  • Vitamín A 5745 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíce staršího tvrdšího chleba nakrájíme na kostičky a necháme minimálně půl hodiny rozmočit v teplé vodě. Přebytečnou vodu poté slijeme a chléb rozmixujeme. Do rozmixovaného chleba přidáme rozdrobené droždí, na špičku nože cukru, sůl a hladkou mouku. Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě ještě asi hodinu vykynout.

  • 2

    Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme bochánky, z kterých ještě dotvoříme podlouhlé dalamánky. Dalamánky položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté každý dalamánek potřeme vodou, nožem na každém uděláme několik šikmých řezů a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.

  • 3

    Pečeme při 180 °C asi 30 - 40 minut do zčervenání.

Komentáře k receptu