Vepřová pečeně na víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1004.8 mg
  • Vláknina 11091 mg
  • Vitamín A 11091 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme marinádu. Ze třech větviček rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme najemno, smícháme s kůrou nastrouhanou z citronu, na plátky nakrájený česnek, polovinou oleje, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a promícháme.

  • 2

    Maso svážeme provázkem do stejnoměrného balíčku, ze všech stran potřeme marinádou a necháme odležet v chladu cca 5hodin.

  • 3

    Poté rozpálíme v pekáčku zbylý olej a maso na něm ze všech stran orestujeme.

  • 4

    Dáme péct do trouby předehřáté na 160C. Po chvíli přidáme zbylý rozmarýn, pečeme cca 45min, podlijeme vínem a pečeme další hodinu. Pravidelně poléváme a obracíme.

  • 5

    Po vyjmutí necháme cca 10min stát, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu