Konfitovaná kachna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 280 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sůl
  • 1 ks Kachna domácí
  • 1 ks Česnek
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 l Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2239 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 251 g
  • Sodík 9695 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 141.1 mg
  • Vláknina 5692.5 mg
  • Vitamín A 5692.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 23 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Ořízneme spodní části křídel, kachnu rozpůlíme a vložíme do pekáče. Maso ze všech stran osolíme, přihodíme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupanou paličku česneku příčně rozkrojíme a ke kachně přidáme stroužky z poloviny paličky. Kachnu přikryjeme alobalem a v lednici necháme alespoň 12 hodin marinovat.

  • 2

    Marinovanou kachnu opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili přebytečnou sůl, vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme olejem, kachna musí být v oleji ponořená. Přidáme zbylé větvičky rozmarýnu a druhou polovinu rozebraných stroužků česneku. Kachnu pod přikrytím pečeme v troubě předehřáté na 130 °C asi 3 – 4 hodiny.

  • 3

    Upečenou kachnu přeložíme na plech, odstraníme kosti a ještě asi 20 minut pečeme v troubě na horní pečení při teplotě 200 °C.

Komentáře k receptu