Jablkové müsli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 80 g musli
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 92.1 mg
  • Draslík 178.3 mg
  • Vláknina 7552.5 mg
  • Vitamín A 7552.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, müsli budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a drobně pokrájíme.

  • 2

    V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a kousky másla. Vypracujeme drobenku.

  • 3

    V další míse smícháme cukr se skořicí, solí, müsli a jablky. Do směsi přidáme drobenku, přilijeme rozšlehané vejce a mléko. Toho dáme tolik, aby se směs dobře spojila.

  • 4

    Lžičkami tvoříme na plech hromádky dál od sebe, aby se při pečení nespojily. V předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.

  • 5

    Hromádky podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu