Srbské kuřecí rizoto v mikrovlnce
Suroviny
- 1 kostka Masox
- 250 g Kuřecí prsa
- 200 g Rýže
- 1 kávová lžička Paprika sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 dl Olej rostlinný
- 10 dkg Sýr Eidam cihla 30%
- 1 hrnek Zeleninové lečo
- 0.5 hrnek Zeleninová směs jarní - mražená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 33 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 74.9 mg
- Vláknina 11679.5 mg
- Vitamín A 11679.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka, aby zbylo co nejméně šťávy. Nakonec přidáme zeleninové lečo a prohřejeme.
-
2
Směs přelijeme do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, přidáme spařenou rýži, případně mraženou zeleninu (nebo hrášek), přilijeme vroucí vodu a dobře promícháme.
-
3
Dle potřeby přisolíme nebo přidáme kostku masoxu.
-
4
Rizoto vaříme nejdříve 3 minuty na plný výkon, poté opět promícháme a vaříme 15 - 20 minut na poloviční výkon. V případě potřeby dolijeme vodu.
-
5
Na talíři rizoto sypeme strouhaným sýrem.