Polévka z kuřecích žaludků

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Bujón slepičí
  • 500 g Žaludky drůbeží
  • 100 g Celer bulvový
  • 2500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Libeček
  • 1 ks Mrkev
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 60.6 mg
  • Vláknina 652.4 mg
  • Vitamín A 652.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žaludky omyjeme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, snítku libečku, mrkev, celer a sůl.

  • 2

    Hrnec uzavřeme a vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Uvařené žaludky a zeleninu vyjmeme z vývaru a nakrájíme na menší kousky.

  • 4

    Ve vývaru rozpustíme kostku bujónu, přidáme nakrájené maso,zeleninu a necháme přejít varem.

  • 5

    Na talíři polévku doplníme nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu