Hovězí plátky se zapečeným sněhem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 71.6 mg
  • Draslík 67.1 mg
  • Vláknina 1407.6 mg
  • Vitamín A 1407.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, osolíme špetkou soli, opepříme, naklepeme, nařízneme okraje a obalíme v mouce. Následně je po obou stranách opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotové maso vybereme z hrnce a naskládáme na dno máslem potřené zapékací mísy. Na povrch vyskládáme tenké plátky česneku.

  • 2

    Z bílku a zbylé soli vyšleháme tuhý sníh, na každý plátek masa položíme lžící tuhého sněhu. Posypeme jemně strouhaným sýrem. v horké troubě zapečeme. Po upečení plátky klademe na teplé talíře, každou porci ozdobíme tenkými proužky kapie.

Komentáře k receptu