Severoafrický chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Chlebový kvásek
  • 5 g Sůl
  • 650 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 50 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 2 g Skořice mletá
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 2 g Pepř bílý
  • 20 g Mrkev kořen
  • 20 g Česnek
  • 20 g Pažitka
  • 500 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 27.9 mg
  • Vláknina 1771.3 mg
  • Vitamín A 1771.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu, olej a med, přidáme semolinovou a tmavou mouku, sůl, koření, strouhanou mrkev a česnek, vmícháme chlebový kvásek. Přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu přisypeme nasekanou pažitku a necháme péct.

Komentáře k receptu