Paela Valenciána

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Olej olivový
  • 300 g Rýže loupaná
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 800 g Krůtí stehna
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.7 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1066 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 179.6 mg
  • Draslík 953.2 mg
  • Vláknina 9546.2 mg
  • Vitamín A 9546.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěná krůtí stehna nakrájíme na kostky.

  • 2

    Ve větším rendlíku na rozpáleném oleji do růžova zasmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa, sůl, chilli, šafrán, zalijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 3

    Papriky zbavíme zrníček a stopek, rozkrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme papriky s rajčaty, osolíme a opečeme.

  • 5

    Přebranou rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, spolu s rajčaty a paprikami přidáme k masu, zalijeme 0,5 l vody, povaříme, přiklopíme pokličkou, dáme na 20 minut dusit do středně vyhřáté trouby.

  • 6

    Před podáváním rýži načechráme vidličkou. Jednotlivé porce podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu