Špenátové suflé s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo bylinkové
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 897 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 233.9 mg
  • Draslík 863.1 mg
  • Vláknina 5739 mg
  • Vitamín A 5739 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 253.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát vložíme do hrnce s vroucí vodou, uvaříme, scedíme, necháme okapat a rozmixujeme na kaši. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, chvilku osmahneme, přilijeme mléko, povaříme a stáhneme ze sporáku. Do směsi vmícháme žloutky, přimícháme špenát, z bílků ušlehaný tuhý sníh. Zlehka promícháme a vlijeme do bylinkovým máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanou sýrem.

  • 3

    Vložíme do trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 40-45 minut.

  • 4

    Podáváme na jednotlivých teplých talířích.

Komentáře k receptu