Bramborový nákyp s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 241.4 mg
  • Draslík 462.4 mg
  • Vláknina 5752.2 mg
  • Vitamín A 5752.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 118.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vhodné nádoby vlijeme smetanu, rozklepneme vejce. přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a kari koření, na tenké plátky pokrájenou červenou papriku. Nakonec vmícháme mouku. Vše ještě jednou důkladně promícháme.

  • 2

    Pečící formu dobře vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy. Povrch posypeme sezamovými semínky.

  • 3

    Formu s nákypem vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 40 minut.

  • 4

    Po vytažení nákypu z trouby necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu