Sorbet z citrusů podávaný s campari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 0 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 242.8 mg
- Vláknina 1325 mg
- Vitamín A 1325 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup. K vychladlému sirupu přilijeme grapefruitovou i pomerančovou šťávu, přilijeme víno a Campari.
-
2
Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty. Potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
-
3
Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit. Lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Zdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.